søndag 21. juni 2009

Oslofjorden

Var litt for sene for å få med soloppgangen idag desverre, så denne soloppgangen over Oslo er fra en tidligere tur.

I dag ble det tur på Oslofjorden, eller mer korrekt inatt. Dro ut ved 4-tiden for å få med soloppgangen og det fine lyset. Hovedmålet med turen var å fiske havabbor, en art som er klart mest aktiv fra soloppgang og et par timer utover morgenkvisten. Er man heldig kan fiske vare frem til klokke ni, så dette er ikke for syvsovere:-) Og fisk ble det, både havabbor, sjøørret, makrell, sei og lyr. En fantastisk morgen og formiddag på fjorden i varmt og vindstille vær.

Knallfeit sjøørret på drøye halvannen kilo.

Dagens største havabbor var det Terje som fikk.

Silanda går nesten i et med skjærgårdsnaturen.

Svartbak er vår største måke. Ulastelig antrukket i skifergrått og hvitt og med knall gult nebb.

2 kommentarer:

  1. Utrolig flotte fisker midt i Oslogryta. Var i Oslo på mandag for å bringe sønn min på AC/DC konsert . Benyttet sjansen til en tur på Østensjøvann men ser ut som jeg heller skulle tatt med fiskestanga. Måken du har tatt bilde av er en Svartbakk. Sildemåken har gule bein.


    Terje

    SvarSlett
  2. Hei Terje. Takk for tilbakemelding ang sildemåke/Svartbak. Overså at beina ikke var gule men rosa. Ja fisket i Oslofjorden er ofte bra nå på forsommeren. Havabboren er helt rå når den jager i overflaten, og den tar vanvittig hardt. Sjøørret er litt mer sjelden på denne årstiden, men det hender det slenger på en og annen da de av og til går å jager sammen med havabboren.

    SvarSlett