lørdag 6. juni 2009

Natt ved lomtjernet

Sist natt hadde jeg min årlige nattevakt på Båthavna hvor jeg har båten min liggende i Øyeren. Månen var nesten helt full og hang som en glødende kule og lyste opp deltaet. Men desverre ikke lavt nok til å fange den fantastiske stemningen rettferdig på minnebrikka.


Etter endt båtvakt kl 03.00 dro jeg rett til skogs for å ta noen timer i kamuflasjen ved lomtjernet i de dype skogene øst for Glomma. Og etter 30 minutters rask gange var jeg på plass i teltet. Forholdene var fine de første 20 minutten, smålommen lå og sov på vannet med stemningsfull tåke liggende over vannspeilet. Men så kom nordavinden igjen, og på sekunder var magisk morgenstemning forvandlet til bølger og kjedelig lys. Men sånn er det å drive med naturfotografering, man kan ikke bestemme over forholdene. Kjenner jeg meg selv rett er jeg på plass igjen kommende natt full av optimisme og pågangsmot om at forholdene må bli bedre:-)

1 kommentar:

  1. En klassikere dette med flott lys, men på null komma niks snur lyset til det bedrøvelige. Men det er en ting å gjøre med det: Ut å prøv på igjen.

    Lykke til med prosjektet .Neste gang lykkes du i nydlig morralys.

    Terje

    SvarSlett