lørdag 19. oktober 2013

Hærfangkjerka

Øst for Øyeren, dypt inni Fetmarka skjuler det seg en mystisk og hemmelig naturskatt. Ja hemmelig er det vel ikke, med litt utenfor allfarvei er det selv om det ikke er vanskelig å finne hvis du bare tar på deg gode sko og et kart. Hærfangkjerka er det jeg snakker om som ruver i fjellsiden øst for toppen Hærfangen. Høyt over myrdraget Slorene ruver "kirkespiret" majestetisk. Litt kronglete er det å nå frem til selve spiret, men med gode fjellstøvler med såler som gir skikkelig grep og litt klatring er det ikke noe stort problem. Gjør du som oss å bestiger toppen av Hærfangen først må du klatre gjennom en 25 meter lang grotte for å nå frem til selve Kirkespiret, en opplevelse i seg selv som må oppleves.

Kirkespiret sett fra grotteåpningen
For de som kan tenke seg å besøke denne skjulte skatten bør de sette av minst en halv dag, tiden går fort når man klatrer rundt blant kampesteinene. Lettest er det å sette bilen ved Skjatvet og ta veien inn til Slordammen. Gå til enden av veien å følg traktorveien noen hundre meter lengre oppover. Så vil man se en forholdsvis tydelig sti opp til høyre som tar deg helt til toppen av Hærfangen og gir deg utsikt rett ned på kirkespiret. God tur!
Du må gjennom denne grotten for å nå frem til Kirkespiret hvis du kommer fra toppen. Her Bent i fint driv i det bratteste partiet.


I grotten er det stedvis meget høyt under taket som her.

Og stedvis noe kronglete å komme frem, her undertegnede på vei ned i grotta.

8 kommentarer:

 1. Ser unektelig spennende ut dette landskapet. Gode og fortellende bilder du har tatt.

  Hilsen Svein.

  SvarSlett
 2. Øistein Rune Hansen2. august 2014 kl. 10:47

  Dette var interessant og så meget spennende ut Henrik.

  SvarSlett
 3. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

  SvarSlett
 4. Thanks for posting useful links in your article regarding military. Keep it up.

  SvarSlett
 5. It is great to know this secret place. This looks very exciting.

  Mary G (home remodeler)

  SvarSlett
 6. The blog post is interesting. The article says that ‘To the east of the island, deep within the fat mark, there is a mysterious and secret natural treasure hiding’. You can see the images of the cave in the article and it is beautiful as well.

  Thanks,
  Essay Author

  SvarSlett