søndag 8. mai 2011

Nord-Europas største innlandsdelta

Ja Nordre Øyeren Naturreservat er faktisk Nord-Europas største innlandsdelta, dannet av elvene Glomma, Leira og Nitelva. Det er registrert nærmere 270 forskjellige fuglearter i området, så det sier seg selv at deltaet er et eldorado for fugleinteresserte. Tre av de største karakterartene i dobbel forstand er sangsvanene, tranene og fiskeørna. Tranene bruker deltaet som rasteplass til og fra hekkeområdene vår og høst, de er svært sky og selv om de er store er de vanskelig å få øye på. Sangsvanene benytter området til overvintring, mens fiskeørna bruker Nordre Øyeren som fiskeplass gjennom hele sommeren. Her følger noen miljøbilder tatt gjennom vårsesongen.


4 kommentarer:

 1. Fine miljøbilder Henrik!
  Det er ofte at man gjør seg litt blind på at man på liv og død skal tettest mulig innpå dyret/fuglen. Vel og bra, men jeg får mer og mer sansen for bilder der du har med mer av miljøet.
  Fine presentasjoner!

  Jan

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Det må være et fantastisk sted å være i Nordre Øyeren Naturreservat. Bildene dine forteller mye om livet der, og jeg falt særlig for bildet av tranene. Et nydelig miljøbilde!

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 3. Hei

  Takk for tilbakemeldinger. Ja enig Jan, vi fokuserer nok altfor ofte på å komme tettest mulig, men som oftest forteller miljøbilder så mye mer. Svein og Tommy, Nordre Øyeren er et unikt område, fantastisk sted som skiller seg fra det meste i Norsk Natur.

  Henrik

  SvarSlett
 4. Virker som et flott og spennende område Øyeren. Likte godt bildet nummer to.

  Knut Børge

  SvarSlett