lørdag 4. desember 2010

Istiden er her


Finn fram skøytene - Istiden er her er hovedoppslag på forsiden av siste nr av bladet Fjell og Vidde. Forsiden er illustrert med et av mine skøytebilder fra Oslomarka. Alltid artig med forsider, og ekstra artig siden Fjell og Vidde er Norges klart største blad som retter seg mot natur og friluftsliv med ca 370 000 lesere. De har også truffet bra med hovedoppslaget sitt siden vi nå om dagen opplever et fantastisk skøyteføre på mange vann på Østlandet. Bildene under er tatt på Gjersjøen idag hvor stålisen lå speilblank pent dekorert med store rimkrystaller.


En av mine bilder preger forsiden av siste nr av Fjell og Vidde. Det er tatt på Geitsjøen i Østmarka i november 2008. Jeg har panorert med en lukkertid på 1/12 sek for å få frem fartseffekten.Her har jeg tatt bilde av meg selv med kamera på stativ og fjernkontroll. Det ble veldig mange turer frem og tilbake foran kamera før jeg fikk bilde akkurat som jeg ønsket det.

Turskøyter finnes i flere varianter, her benytter jeg en type som har skibindinger, dermed får jeg klappskøyter.

4 kommentarer:

 1. Det forsidebildet er rått Henrik! Husker jeg ikke feil har du vel hatt noen pent plasserte skøytebilder i fotojakta opp gjennom tidene også?

  SvarSlett
 2. Stilig panorering forsiden på dette bladet.
  Siste versjonen er artig den og.

  mvh duy

  SvarSlett
 3. Hei

  Takk for tilbakemeldinger, dagen etter at disse bildene ble tatt kom snøen.. Men det er alltid steder isen legger seg sent og det blir flere skøytemuligheter.. Stemmer det Øystein, har hatt brukbar respons på flere av skøytebildene mine.

  Henrik

  SvarSlett