lørdag 18. desember 2010

Ny kuldeperiode


Til uka er det på nytt ventet å bli kaldt på Østlandet, kanskje -20 og kanskje enda kaldere. For oss naturfotografer er dette godt nytt, for jo kaldere det blir jo flottere motiver. Lyset blir magisk og frostrøyken blir enda heftigere, kombinert med en lav sol og rim står motivene i kø. Etter min mening er lyset som mest magisk i timen etter solnedgang som på bildet over. Vedlagte bilder er fra en telttur i januar hvor det på det kaldeste var rundt -25 grader.


Når det blir såpass kaldt vil du møte litt utfordringer, spesielt med tanke på batteriene. Selv har jeg alltid med meg minst 3 batterier i streng kulde, og jeg bærer de tett på kroppen. Skal jeg ikke bruke kameraet på en stund tar jeg også ut batteriet av kamera og holder det varmt. Ved nattfoto med eksponeringstider på 10-15 minutter har jeg opplevd at batteriene tømmes under eksponeringen noe som er kjedelig. Men det er bare å varme de opp igjen så er de like fine som nye. Husk også å benytte objektivdeksel mellom opptakene, hvis ikke risikerer du å få rim på frontlinsa.7 kommentarer:

 1. Kongen av telt-om-natta-bilder! Nydelige bilder Henrik, særlig de to første.

  SvarSlett
 2. Hei Øystein

  Jo takk for den beskrivelsen, jeg har masse upubliserte telt-om-natta bilder som ligger i arkivet:-)

  SvarSlett
 3. Utrolig fine bilder. Tror nok ikke det er bare batteriene som møter utfordringer i kulden. Men du fikk godt utbytte av overnattingen ute. Likte alle jeg.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder og liket teltet best.

  SvarSlett
 5. Flotte bilder Henrik !!! De står nydelig sammen fargemessig med dype kalde og dype varme farger. Matcher tom headingen på bloggen din. Utspekulert !!!

  SvarSlett
 6. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

  SvarSlett