onsdag 1. september 2010

Ny art med nytt objektiv

Elefant. Canon EOS 7D. 70-200mm f2,8L IS II USM. Bl 2,8 og 1/60 sek. Iso 1600

Litt tidligere i sommer kjøpte jeg Canon`s nye 70-200mm f2,8L IS II USM. Jeg har frem til nå benyttet et Sigmaobjektiv med samme zoomområde men uten stabilisator, men har aldri blitt helt fornøyd med det. Canon`s nye 70-200mm kom på markedet i vinter og er av utsende lik sin forgjenger, men det er gjort en rekke endringer og forbedringer. Objektivet er nå utstyrt med siste versjon av Canons bildestabilisator, som i følge Canon skal være god for 4 trinn. I tillegg er den nye versjonen utstyrt med ny coating og har også fått fluorittglass i et av elementene, dette for å redusere fargefeilbrytningen som den eldre versjonen visstnok hadde noe problemer med. Canon har også klart å forbedre objektivets nærgrense med 20 cm, og objektivet skal ha bedre byggekvalitet samt at autofokusen skal være raskere og mer stillegående enn før. Og med en prislapp på rundt 20 000,- er det grunn til å stille store krav til dette objektivet.


Selv om jeg alltid har hatt en 70-200mm f2,8 i en eller annen versjon så bruker jeg det relativt lite, men det er for meg et må ha objektiv. Men det samme har vært tilfelle med denne nye versjonen, jeg har nesten ikke brukt det frem til nå. Så da jeg skulle ha med datteren min på Cirkus Merano i forrige uke tok jeg med det nye objektivet. Og med en lyssterk telelinse i kombinasjon med at de nyeste generasjonene med kamerar som tåler langt høyere isoverdier enn tidligere ble det virkelig artig å være Cirkusfotograf:-) Objektivet imponerte virkelig, lynrask og presis autofokus selv i dårlig lys og stabilisatoren gjorde den til en lek å ta bilder ned til 1/50 sek. Så langt er jeg meget fornøyd med dette objektivet!

Klikk på bildene for å se i større versjon!

Miguel Ferreri, Linedanser. Canon EOS 7D. 70-200mm f2,8L IS II USM. Bl 2,8 og 1/640 sek. Iso 1600

Klovnene Bobylevs. Canon EOS 7D. 70-200mm f2,8L IS II USM. Bl 2,8 og 1/320 sek. Iso 1600

Sjongløren Michael. Canon EOS 7D. 70-200mm f2,8L IS II USM. Bl 2,8 og 1/640 sek. Iso 1600

4 kommentarer:

 1. Henrik.

  ISO 1600 er vel ikke så høyt? Er vel kanskje for Canon.

  Kåre

  SvarSlett
 2. Hei Henrik

  Gratulerer med den nye linsa alltid kjekt å handle noe nytt:-) Fin bildeserie fra sirkuset.
  Linsa har flere gode forbedringer ser jeg de kommer vel på 500 og 600mm og mener jeg å ha lest...
  Har den forrige utgaven selv å er godt fornøyd med den selv om den og er lite brukt. Syns det er ei god portett linse så den skal i sekken sammen med vidvinkel vis jeg drar på fisketur.

  Likte godt lom bildene du har tatt tidligere og flere fine beverbilder har det og blitt sammen med andre kjekke opplevelser og naturbilder.
  Må prøve å få lagt inn et besøk med beversafari til neste år.

  Ha en fin kveld.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 3. Hei Kåre

  Canon Eos 7D er ikke det råeste kamera når det gjelder ISO, men i dette tille holdt det fint med 1600 iso og det klarer det bra. Men vet at 5D men også flere av Nikon sine nye kameraer er langt bedre på dette området..

  SvarSlett
 4. Hei Rune og takk for kommentarer.

  Ja objektivet virker knallbra. Jeg bruker den nok litt som deg, knallbra til portretter og på turer hvor ikke foto er hovedfokus, fint med en moderat tele uten å måtte bære seg ihjel på utstyr. Ja vet at canon kommer med nye versjoner av de største kanonene sine, men jeg får nok klarer meg med min "gamle" 500mm:-)

  Eller så må du bare si ifra hvis du er i Osloområdet så skal vi få til en beversafari!

  Mvh Henrik

  SvarSlett