mandag 6. september 2010

Norges beste utsikt!

Denne helgen ble det topptur til Gaustatoppen (1883 moh.) med gode venner. Fra Stavsro hvor vi parkerte var det drøye 2 ½ timers marsj til toppen. Vi var langt ifra alene om å ville nyte utsikten fra toppen denne helgen, men folk flest stresser opp og ned på samme dag. Vi derimot hadde lagt inn en overnatting på DNT hytte på toppen av fjellet, dermed fikk vi fjellet mer eller mindre for oss selv. Fra Gaustatoppen har man Norges største utsikt, målt etter areal. Under ideelle forhold har en utsikt over et område på 60 000 km², noe som tilsvarer nesten en sjettedel av fastlands-Norges. Til sammenligning dekker Danmark ca. 43 000 km². Med det nydelige høstværet vi opplevde i helgen med klar fin høstluft og sol fra skyfri himmel kan jeg vanskelig tenke meg noe bedre sted å være. En fantastisk fjellhelg med gode venner, deilig mat og drikke på Norges tak. Gaustatoppen med overnatting i DNT-hytta anbefales på det sterkeste!

Fornøyd gjeng på toppen.

Lene over og Wenche under utfordrer skjebnen:-)Fantastisk vær med sol fra skyfri himmel, men det kan fort bli kjedelig fotovær. Fineste fotolys var det rundt og etter solnedgang og ved soloppgang.


Gaustatoppen turisthytte en time etter solnedgang.

3 kommentarer:

 1. Dette hørtes, og så ut som en knallkjekk tur. Angrer litt på at jeg selv ikke ar brukt så mye tid på de kjente fjelltoppene våre. Har bare vært på prekestolen èn gang.

  Likte samtlige bilder godt, men lit artig med de som "utfodrer" skjebnen :)

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Härliga bilder på en härlig tur. Fint väder o glada vänner och bra foton vad kan man mer begära. Fint att du delar med dig av detta till oss.

  SvarSlett
 3. Hei Knut og Lasse

  Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Ja hva mer kan man ønske en fint vær, gode venner og en fjelltopp og så klart et kamera:-)

  Henrik

  SvarSlett