onsdag 22. september 2010

Reinsdyr og Lemen


September er topptid for fjellfoto. Høstfarger, klar luft, snøkledde fjell og fargerike daler, sjelden er fjellet vakrere. Sist helg var det Dovre som var reisemål men da Kåre foreslo at vi reiste en dag tidligere for å få med reinsdyrslakting på Valdresflya var jeg ikke vanskelig å be. På fredag morgen viste værgudene seg fra sin beste side, klarvær og et par minusgrader. Dermed bar det opp på til samlingsplassen for reinen for å være på plass i god tid før soloppgang. Bilder ble det og spesielt timen rundt soloppgang ga spennende lys og fotoforhold. Målet mitt var å ta bilder med bevegelse, enten panoreringer eller bare bevegelses uskarphet. Under følger noen av bildene.

Klikk på bildene for å se de i større format!

Etter hvert som sola fikk bedre tak og lyset for reinsdyrfotografering ble mer og mer kjedelig gikk jeg over til et litt mindre kryp. Det er nemlig smågnagerår i år og jeg hadde sett flere lemen mellom steinene. Det tok ikke lange tiden før jeg fant en lemen som var litt mer samarbeidsvillig enn de andre, dermed ble det en time på magen i et forsøk i å feste denne lille gnageren til minnebrikka. Ikke helt enkelt, men med litt tålmodighet ble jeg etter hvert belønnet med noen situasjoner.


9 kommentarer:

 1. Flott blogg! I dette nyeste innlegget likte jeg bildet 3 og 4 best av reinsdyrbildene! Flotte lemmen bilder!

  Mvh
  Leiv Arne

  SvarSlett
 2. Hi mr Beaver.
  Not only beaver, but also otherguiding and knowlegde about Norwegian nature as well.
  Great information about autumn photography in mountain.Santa Claus should love to choose this reindeers. Great pictures, which the last one is very cool.

  Best regards
  Duy

  SvarSlett
 3. Går Hermansen og Bergsmo i næringa jo! Veldig bra Henrik. Samene hadde ikke noe mot at dere fotograferte?

  En liten kritisk bemerkning. Bildene er vakre - men reislaktinga har jo en mer brutal side også. Tok du ikke bilder av det?

  SvarSlett
 4. Veldig bra bilder, likte meget godt det siste reinsdyrbildet.
  Enig med Øystein, hvor er slaktebildene?

  SvarSlett
 5. Hei Leiv Arne og Duy

  Takk for tilbakemeldinger, det nederste av reinsdyrbildene hvor det ene dyret står stille mens de andre er i bevegelse er også blant mine favoritter. Men er også fornøyd med å ha fått bilde av Lemen mens den sto på to bein:-)

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 6. Hei Henrik.

  Bra bilder!
  Likte godt lemmen på to, men mangler tennene når den smiler. :)
  Savner også samejenta i skinnbukser, men fotografisk er vel ikke de bildene annet vært enn dokumentasjon på hva som skjer.

  Kåre

  SvarSlett
 7. Flotte bilder. Både av store og små vesen.

  SvarSlett
 8. Hei og takk for tilbakemeldinger!

  Øystein: De var litt skeptiske og lurte på hva og hvorfor vi tok bilder. Men når vi forklarte at vi var naturfotografer og ikke hadde noen baktanker var det greit. Men siden vi ikke hadde gjort noe skikkelig avtale føltes det greit å holde litt avstand. Men tok bilder av merking etc..
  Kåre: Smilebildene av lemen har jeg spart og bildene av samejentene i trange skinnbukser og store samekniver i belte blir for sterke å legge ut her:-)

  Mvh Henrik

  SvarSlett