torsdag 26. august 2010

Morgenstund ved lomtjernet

Kveldene ved lomtjernet kan være fine men kan sjelden måle seg med morgenen. Lyset og stemningen en grytidlig sommermorgen ved lomtjernet overgår det meste. Tåka som henger tett over vannet, de første skrikene fra smålommen som bryter stillheten. Småfuglene som våkner til liv i sommerskogen i takt med at tåka letter. Lommen som tar til vingene for å skaffe til veie frokosten, lyset som skifter fra minutt til minutt frem mot soloppgang. Sola som kaster sine første solstråler på tjernet og som sakte men sikkert varmer opp lufta og oppløser den trolske stemningen.

8 kommentarer:

 1. Hei Henrik.
  Du har jo fått noe ut av sommeren ved lomtjernet! Jeg er mest fasinert av bilder med morgentåka på.

  Kåre

  SvarSlett
 2. Enig med Kåre : tåkebildene var finest !! Jeg tror kanskje (!) jeg ville gitt litt mer trøkk i mellomtonene, men det er en fin balanse...før den trolske stemningen svekkes. Uansett : veldig bra.

  SvarSlett
 3. Hei og takk for tilbakemeldinger

  Enig i et tåkebildene er de fineste. Er spesielt fornøyd med det øverste hvor ungen ligger igjen mens det voksne fuglen er på vingene. Det var dårlig lys så jeg var ikke sikker på at det motivet satt.. Til deg Tom, prøvde nå å gi litt mer trøkk. Men det er ikke noe særlig mer å gå på før det går utover stemningen og balansen i motivet.

  Henrik

  SvarSlett
 4. Fine lommer Henrik - særlig det første!

  SvarSlett
 5. Hei Øystein

  Ja det første bildet er også min favoritt.

  Henrik

  SvarSlett
 6. Fantastiske bilder du presenterer her ! Imponert!

  SvarSlett
 7. Hei Lise Mari

  Jo takk for det, hyggelig å høre at du liker bildene:-) Lommen er sky men allikevel en takknemelig art å jobbe med siden de ofte oppholder seg på idylliske småtjern som gir en fin ramme rundt motivet. Så er man villig til å ofre nattesøvnen noen netter i løpet av sommeren og samtidig er heldig med litt morgentåke ja så kommer også bildene.....

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 8. Yes mr bever eksperten.
  Her snakker vi om trolsk og mystisk stemning med lomene lyder.
  Her holder jeg nok knappen på v1.

  mvh duy

  SvarSlett