tirsdag 10. august 2010

Bever og Lom

Sommeren kom sent men godt til Østlandet i år. Den siste uka har vi hatt noen fine dager og enda mer fantastiske varme og vindstille kvelder. Dermed har jeg konsentrert all min tid til utendørsaktiviteter og fotografering tilknyttet vann som blir så mye flottere når vannflaten ligger som et speil. Forholdene for beverfotografering er helt optimale om dagen og søndag var det Baard Næss ansvarlig redaktør i Natur og Foto og Duy Anh Pham som fikk oppleve beveren på nært hold. Moro å se en så dedikert og erfaren dyrefotograf som Baard Næss la seg rive med av gnagersjarmøren. Fantastisk lys og tidvis svært så samarbeidsvillige bever gjorde kvelden til en minneverdig opplevelse. Denne uka er det forholdsvis tett mellom beverguidingene men det er fortsatt muligheter hvis noe sitter på gjerdet og har lyst til og oppleve vår største gnager på nært hold.


Baard Næss i aksjon med 300mm i et nydelig kveldslys.

Innimellom beverturene har jeg fått til et par økter ved Smålomtjernet. Fantastisk opplevelse og få følge disse fuglene fra orkesterplass en sommernatt. Den trolske stemningen med skodde, magisk lys og smålommens karakteristiske hese skrik som bryter stillheten. Jeg har ikke fått gjennomgått alle bildene enda, så her kommer bare en liten smakebit fra Lomtjernet.


2 kommentarer:

 1. Igjen takker og bukker for en herlig tur med meget velkjent naturfotograf Baard Naess. Fikk mange flotte bilder denne kvelden og. Kommer nok ut mer. Gi ikke opp før jeg får bedre bilder enn guiden :)

  Fine lom bilder Henrik.

  SvarSlett
 2. Hei Duy

  Alltid hyggelig å ha deg med i båten. Du har forsatt en liten bit igjen før du matcher guidens bilder. Men fortsetter du å være like ivrig er det vel bare et tidsspørsmål før du tar meg igjen:-)

  Mvh Henrik

  SvarSlett