torsdag 19. august 2010

Kveld ved Lomtjernet

Alle bør få oppleve en sommernatt ved et smålomtjern. Få følge lommen på kvelden og bare suge til seg inntrykkene av villmarka. Følge lyset som skifter fra minutt til minutt før solnedgang. Den trolske stemningen når natta senker seg, når dampen stiger fra tjernet og smålommen skriker sine karakteristiske klagende skrik.


Disse bildene er tatt i løpet av en tre kvarter en sensommerkveld litt tidligere i august. Kamuflasjen min har jeg bevist valgt å sette så jeg får motlys. Det kan være vrient å få sola rett inn i linsa, men man belønnes også med litt mer spennende bilder enn om man velger den sikreste løsningen og fotograferer med sola i ryggen.


5 kommentarer:

 1. Fine bilder Henrik. Og motlyset gjør seg absolutt! Har du vært der noe mer etter at jeg var der?

  SvarSlett
 2. Bra bilder. Liker det øverste bildet best.

  Det er nok mange som har lyst på en slik plass.

  Kåre

  SvarSlett
 3. Hei

  Takk for tilbakemeldinger. Øystein: Lommen har forlatt tjernet for i år, så sesongen er definitivt over dessverre. Kåre: Ja det øverste bildet er nok min favoritt også. Fikk en bra serie med smålommen i det sterke solnedgangsmotlyset men mange ble dessverre uskarpe. Var ikke enkelt å fokuser i så sterkt motlys.

  SvarSlett
 4. Stemningsfulle og fine bilder fra lomtjernet Henrik. Virkelig en spesiell og vakker fugleart dette.

  Favoritten blir som Øystein her, nr. 1

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Hei Knut Børge

  Takk for kommentar, bilde nr 1 skiller seg klart ut fra de andre.Ja lommen er en utrolig fascinerende fugl på mange måter, jeg blir aldri lei av den. Får jeg ikke bilder så får jeg garantert en stor opplevelse hver gang jeg er ved lomtjernet:-)

  Henrik

  SvarSlett