torsdag 22. september 2011

Rondane

Tradisjonen tro må jeg en tur på fjellet i midten av september. Nyte den klare lufta og gjerne få tatt noen bilder da fjellet normalt står i sin mest fargerike høstprakt på denne tiden. Men i år var det annerledes, det var knapt et blad som fortsatt klarte å klore seg fast. Sommerens og høstens fuktige og tildels vindfulle værtype hadde virkelig satt sitt preg på landskapet. Men været viste seg fra en side jeg knapt har opplevd denne sensommeren, sol fra skyfri himmel og tidvis totalt vindstille. 

 Siden høstfargene var fraværende og sola ga flatt og kjedelig lys på dagen så var det tiden rundt soloppgang og solnedgang som ga spennende fotolys. Bilde over er fra Døråldalen og er tatt bare minutter etter soloppgang.Over et bilde fra Atnasjømyrene naturreservat som ligger i Atnadalen nord for Atnasjøen.

Alle 3 bildene over er fra Døråldalen. Fant et tre med høstfargede blader, ellers så var landskapet ganske så fargeløst. Men sivet var gult og kom mye bedre frem nå da det slapp å konkurrere mer fargesprakende fjellbjørk.


Nederst to detaljebilder av vann og is. Øverst rim som har blitt til vanndråper som speiler landskapet i morgensola. Nederst, høstløv som skimtes gjennom noen millimeter med is på en vanndam.

11 kommentarer:

 1. Hei! Flotte bilder, selv om høstfargene i bjørkeskogen var borte. Likte godt flere av bildene dine, Dørålen er virkelig fantastisk. Var der selv for litt siden, litt skuffende at bjørka er bar så tidlig. Hørte noen nevne at det kanskje skyldtes sykdom i trærne? Bjørka var jo bar helt ned til Oppdal, ikke normalt... Men får håpe det blir bedre neste høst :)

  mvh
  Øyvind

  SvarSlett
 2. Det skuyldes ikke en sykdom, men en sopp som angriper bladene. Treet slipper de angrepne bladene. Men det er så vidt jeg vet bare bjørk som er angrepet. Og om det nå bare blir litt tørrere i været kan det fremdeles bli fine høstfarger i lavlandet. Likte de to-tre siste bildene best.
  Øystein S

  SvarSlett
 3. Helt fantastiske flotte naturbilder. Vakkert!!

  SvarSlett
 4. Savner virkelig en fjelltur med dere.
  Kan ikke gjøre noe annet enn å nyte de vakre motiver naturen byr på. Klart at fotografen har gjort en solid jobb her Henrik.

  mvh
  duy

  SvarSlett
 5. Hello,
  I want you to know that your photo's are briljant.
  I am a member of your blog now.
  Have a nice weekend
  Marijke

  SvarSlett
 6. Hello Henrik,
  Your blog is so beautiful. Is there a change that you get a translator on your blog?
  Gr. Marijke

  SvarSlett
 7. Takk for turen, som vanlig trivelig!!
  Ser at jeg bør lære meg HDR teknikken. Bildet fra Atnadalen ble bra.
  Vi får nok ta flere turer slik at jeg lærer meg landskapsfoto.

  SvarSlett
 8. Hei folkens

  Tusen takk for tilbakemeldinger og kommentarer. Setter pris på både ris og ros.
  Kåre:Jo takk for turen, bildet over fra Atnadalen er ikke HDR, har "bare" benyttet gradert gråfilter.

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 9. Vakre landskapsbilder. Jeg kom "helt i stemning" av å se dem !

  SvarSlett
 10. Veldig fine landskapsbilder her. Vekker turlysten i meg.

  SvarSlett