søndag 3. oktober 2010

MoskusVar på Dovrefjelll litt tidligere i høst og var blant annet så heldig å få oppleve kamp mellom to fullvoksne moskusokser. Det er fasinerende og oppleve hvordan de store dyrene står ansikt til ansikt, hvordan de rygger og vugger med hodene før de tar sats og setter fart. Men senket hode smeller de panneplatene sammen og blir stånde og måle krefter mens de prøver å kommme til hverandre med de spisse hornene. Når vi vet at en voksen moskusokse kan veie opptil 500kg er det store krefter i sving når disse urdyrene skal måle krefter.
7 kommentarer:

 1. hjemlengselen kom umiddelbart da jeg så dette... spesielt bilde 1 er bra, men også det nest siste treffer... det første bildet har alt.. riktig fokuspunkt..god komp og et bilde som sier mye.. knallbra..

  SvarSlett
 2. Bilde 3 er min favoritt. Hvordan er det - går det an å kjøre inn Svanådalsveien eller er den "tilbakeført"? Har lest at den skulle fjernes.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder og fine eksponeringer! Øyet i moskusen på bilde 1 sier endel. Dette pirrer. Har liten erfaring med disse dyra. Prøvde på Dovre i sommer, og måtte foreta en "sudden retriet" med store skader på D3`n min som resultat. Det er selvf bare å prøve igjen !!

  Tom

  SvarSlett
 4. Hei Henrik

  Kjempe fin serie med bilder du har fått fra Dovre turen din. Likte best 1 og 3 men bevares de andre er ikke langt unna favoritt stempelet de heller.
  Trodde veien inn ble stengt i midten på august åpner de den igjen etter reinsjakta er igang?

  Mye fint på bloggen ellers og har bare vært litt slakk til å skrive det gr.en error 503 som dukker opp av og til når kommentar skal postes.

  Ha en fin kveld.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 5. Hei Henrik!

  Flere spennende bilder her, annerledes enn det man vanligvis får se fra Dovre. Likte det nest-nederste best, den lille passes godt på, men samtidig er de veldig nyskjerrige.

  mvh
  Øyvind

  SvarSlett
 6. Takk for tilbakemeldinger på moskusinnlegget! Når det gjelder kjøring, så er Snøheimveien inn i skytefeltet åpen fra midt på sommeren og ut september. Det kan være noe restriksjoner på ukedager når forsvaret rydder og noen under villreinjakta.

  Henrik

  SvarSlett
 7. Hei Henrik.
  Bra bilder. Slåsskampen på fredag og flokken på toppen var vel høydepunktene for oss begge på denne turen.
  Neste tur blir vel med hvit bakgrunn!

  Kåre

  SvarSlett