onsdag 14. juli 2010

Spektakulært skue

Natt til tirsdag 13. juli passerte et ekstremt tordenvær over Østlandet, og av oversikter over lynnedslag var det klart heftigst øst for Oslo i det området jeg bor. Det ble registrert drøye 11000 lynnedslag bare på Østlandet denne natta. Så fort jeg ble klar over at det var uvær på gang var jeg ute med kamera, og det var en helt spesiell stemning i lufta. Uværet var fortsatt noen kilometer unna men det lynte nærmest kontinuerlig rundt hele horisonten, mens torden bare hørtes som helt fjerne drønn. Ellers var det helt stille, ikke et vindpust, ikke en regndråpe. Men jeg hadde ikke før fått stilt inn kameraet før det braket løs rundt meg. Så fikk jeg ca 10 minutter med dette spektakulære og voldsomme uværet før himmelen åpnet sine sluser og jagde meg inn. En fantastisk men også skremmende opplevelse som resulterte i ca 20 bilder, noen med flere og kraftigere lynnedslag enn andre.


5 kommentarer:

 1. Vakkert men samtidig ganske så skummelt.Er litt spent på teknikken. Har du brukt Bulb å sjanset på at lynet ville komme under eksponeringen ? Har nå fått tak i ett system som heter Ekko som kan fange slike lysglimt . Har bare testet den på mår og der funker den upåklagelig men skal virke på lysendring også .

  Terje

  SvarSlett
 2. Hei Terje

  Ja har brukt Bulb, lynene kom så tett denne natta at det ikke var noe problem å få lyn på minnebrikka:-) Ser at du eksperimenterer med forskjellige systemer, virker spennende.

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 3. Woooow,helt utrolige bilder!!!!
  Slike bilder en bare kan sitte lenge og se på, og lure på om dette egentlig er mulig.Vakkert og rått!
  Mvh.Halvor

  SvarSlett
 4. Hei Knut og Halvor

  Takk for tilbakemeldinger. Jo det var en helt spesiell opplevelse dette tordenværet, og utrolig deilig å treffe skikkelig på lynene:-)

  Henrik

  SvarSlett