torsdag 5. april 2012

Fantastiske Bohuskusten

Her følger noen bilder fra starten på sjøørretsesongen på Bohuskusten. Bohuskusten er navnet på den Svenske vestkysten fra Svinesund nedover til Gøteborg. Området er kanskje mest kjent for Nordmenns ville påsketradisjon med fyll og shopping i Strömstad på skjærtorsdag. Mindre kjent for de fleste er det flotte sjøørretfiske dette område kan oppvise. Fiskesesongen starter 1. april og jeg var i år på plass med fluestanga på åpningsdagen. Det var sol men kaldt vær, dagen startet med et par plussgrader og vind, og utover dagen ble vinden bare hissigere. Men vi utfordret forholdene og fisket på de mest værutsatte plassene vi fant. Belønningen var et eventyrlig sjøørrretfiske. Tidvis bet sjøørreten nærmest på hvert kast og dagen ble for min det kronet med en sjøørret på 65 cm.
Det blåste friskt hele dagen, men hva gjør vel det når sjøørreten jagde helt inne mellom fjæresteinene.

Fast fisk

Undertegnede i dyp konsentrasjon med 3 kg sprelsk sjøørret i andre enden av snøret

Veeeldig fornøyd fisker, sjøørreten fikk svømme videre etter denne korte fotoseansen


7 kommentarer:

 1. Herlige bilder fra sesongstarten. Flott fangst også.

  SvarSlett
 2. Jeg synes det er synd at du slipper så mange tilbake igjen. Alt for god mat til å la dem slippe unna grytene.

  Artige bilder! Første bildet gjorde seg med sjøsprøyten!

  SvarSlett
 3. Heisann!

  Det første bildet er flott! Det har skikkelig driv og sitter som et skudd. Jeg har aldri fisket i Sverige, men fangsten din frister til en prøve. En fin serie du viser oss.

  Hilsen Svein

  SvarSlett
 4. Herlige stemningsbilder fra fisket! og FOR en fantastisk fisk!!

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Hei Folkens og takk for tilbakemeldinger!

  Kåre: Fisking blir for meg litt som å fotografere. Når du tar bilder er kicket å overliste dyr eller fugler og trykke på utløseren i rett øyeblikk. Hvis det er en elg du fotograferer så tenker du ikke at det er mat, men et motiv. Det samme blir det ned fisket.. Kicket er å overliste fisken med rett imitasjon, fisken blir som en motstander, ikke mat:-)

  Svein: Ja er fornøyd med det første bildet. Stilte lukkertiden til 1/20 sek får å få litt bevegelse i vannet, så var det bare å håpe at fiskeren ikke rørte for mye på seg. Synes det lykkes bra.

  Hilsen Henrik

  SvarSlett
 6. Flott dokumentasjon fra sjøørretfiske, likte alle bildene men falt mest for det første. Lykke til videre med den spennende hobbyen.

  Ottar

  SvarSlett
 7. Enig med Kåre. Første motivet er knall bra med vannsprut og tredje at mannen sliter hardt for å slippe ut fisken igjen. Neste gang ringer du meg så henter jeg fiskene ca 2timer etter din tlf :)

  SvarSlett