onsdag 1. februar 2012

Dovre

Det ble en tur til Dovre sist helg, og målet var å fotografere moskus i snødrev. Vind og snø det fikk vi i massevis, fredag blåste det kuling og E6 over Dovrefjell var stengt. Men for de som har lest bloggen til Kåre Johansen så er det ingen hemmelighet at det ble bomtur med tanke på moskus denne gangen. Lørdag var været bedre og vi så dyr i kikkerten, men de gikk helt på toppen av Nystugguhøa. Langt utenfor "skuddhold" for våres telelinser denne gangen.

Moskusen så vi helt på toppen av Nystugguhøa som er toppen til venstre i bildet.

Lørdag ettermiddag og kveld klarnet været opp og vi håpet å få med oss noe nordlys over Dovrefjell. Men Nordlyset glimret med sitt fravær og vi konsentrerte oss heller om en fantastisk stjernehimmel. Vi som bor i Osloområdet får sjelden sett stjernehimmelen skikkelig da det er alt for mye forstyrrende lys fra alle kanter. Så når vi først er et sted hvor stjernene får komme til sin rett må vi benytte sjansen til å feste opplevelsen til minnebrikka.
10 kommentarer:

 1. Bomturer er jo grunnen til at man MÅ tilbake å feste på brikka. Kan trøste deg med det har vært mange bomturer på fotoskjul også. Synes dere fikk en fin tur med virkelig vinterlandskap motiver. Tre siste er jo flotte, neste sist er vel best. Tre første er stilige.
  Dont give up.

  :) duy

  SvarSlett
 2. Heisann!

  Flotte bilder fra fjellet! Liker godt bildene 3 og 4. Den lavkledde steinen og den gamle hytta (setra?) under den fantastiske stjernehimmelen. To kontraster som gir et godt inntrykk av fjellheimen.

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 3. Hei Henrik.

  Dere hadde tydeligvis en flott tur tross manko på moskusbilder. Utrolig vakker fjellnatur, der bilde nummer tre er en høydare.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 4. Det ble da noen bra bilder uten moskus også! For meg synes jeg nattbildene ble best. Det er muligens fordi det ikke er så mange av dem en ser.

  Vi får forsøke igjen senere i år på det vi kom for. Må jo finne dem til slutt.

  Kåre

  SvarSlett
 5. Hei!

  Dette var noen flotte tur og landskapsbilder!
  Nattbildene var veldig fine!, men bilde nr 3 ble min favoritt!

  Ha en flott kveld!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 6. Stemningsfulle nattbilder. Spesiellt det første i denne kategorien.

  SvarSlett
 7. Tøft av fjellskia som drar deg inn i bildet! De to neste faller også godt i smak :-)
  Rune

  SvarSlett
 8. Flotte vinterbilder! Spesielt stjernebildene!

  SvarSlett
 9. Takk for alle kommentarer. Ser det er litt forskjellig smak når det gjelder hva som faller i smak, men at det er bilde 3 og 4 som kommer best fra det.

  Mvh Henrik

  SvarSlett
 10. Hei!
  Kjenner meg igjen på det første bilde. Her holdt det seg en moskusflokk i mange dager like over nyttår. Siste dagen jeg var der, kunne jeg se 60 dyr fra toppen bak personen på ski. de flytter tydelegvis en del på seg. Ønsker deg bedre lykke neste gang.

  SvarSlett