søndag 17. juli 2011

Skogens Konge i Fet

På en løpetur i skogen bak huset der jeg bor traff jeg på to flotte elgokser for et par uker siden. De hørte nok meg lenge før jeg så dem, men de stolte nok på sin kamuflasje ved å stå helt stille blant fotutrærne. Men denne gangen var det ikke nok å stå stille, vi stirret på hverandre i noen sekunder på 30-40 meters hold før de forsvant i rolig trav. Så i helgen tok jeg med meg kamera på en liten kveldstur til samme område for å se om det var mulig å få kontakt med elgoksene på nytt. Denne gangen ferdes jeg mer lydløst i terrenget og på akkurat sammme plass som sist ble jeg var noen bevegelser. Jeg prøvde å stå helt stille men var nok allerede oppdaget. Jeg fulgte elgoksene i søkeren der de trakk seg rolig vekk, men det var umulig å få klar sikt mellom trærne. I en liten åpning mellom trærne plystret jeg idet den første elgoksen passeret, i håp om at den ville stoppe opp et øyeblikk. Men nei, den travet bare videre. Men elgokse nummer to var mer lydhør og stoppet akkurat lenge nok til at jeg fikk tatt 3 bilder i den siste kveldsola.

3 kommentarer:

 1. Det var et herlig bilde. Synes det gjør seg med litt vegitasjon mellom objektet og fotografen. Bra!!!

  Takk for sist forresten. Trivelig bevertur. Får prøve med flåten i august.

  Kåre

  SvarSlett
 2. Flott sollys på elgoksen og fin innramming av vegitasjonen Henrik. Når det gjelder lydløs bevegelser må du nok trene mer :) Tusen takk for oppfriskende bevertur.

  Duy

  SvarSlett
 3. Godag Henrik.

  Som Kåre sier her, er jeg også svak for bilder med duse omgivelser som innramming til hovedmotivet. Det gir for meg en ekstra dimensjon og nærhet i bildet.

  Knall av en flott elgokse!

  Riktig god sommer.
  Knut Børge

  SvarSlett