lørdag 27. februar 2010

Trysil mer enn alpinbakker og lange heiskøer

Mange forbinder Trysil kun med Trysilfjellet og alpinanlegget, men Trysil er så mye mer. Bare rundt Trysilfjellet finne du 100 km oppkjørte langrennspor i et variert terreng som veksler mellom skog og snaufjell. Og bare kilometer unna selve Trysilfjellet enorme øde områder med fjellskog frie for både hytter og oppkjørte løyper. I disse områdene vandrer det både ulv og bjørn, og jeg har flere ganger møtt på ferske ulvespor vinterstid. For de som ønsker er det muligheter for hundespannkjøring og fiskemulighetene er mange. Sommerstid lokker Trysilelva og vinterstid er det mange gode fiskevann med gode bestander av ørret og røye i området.7 kommentarer:

 1. Helt enig, ser du på min blog er de siste artiklene, alle fra de øde områdene i Trysil. Jeg stortrives i de områdene! Vekk fra stress og mas. http://www.leo-avalon.blogspot.com

  SvarSlett
 2. Idylliske og vakre vinterbilder. Trysil virker som et meget spennende område. Skulle gjerne ha lurt den røya der, litt av en fisk! Må i tillegg virkelig være spennende å gå i terreng, der en kan komme over spor etter ulven. Få plasser i Norge en kan det.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. hei, såg eit mygg bilde som var frå Grønland her på bloggen din. Kor hen på Grønland var bildet tatt?

  Helsing Ragnhild

  SvarSlett
 4. Hei Henrik

  Du presentere Trysil på en på en fin måte enten en søker folk eller stillhet så er det plass for alle.
  Det er godt når en har funnet seg en plass hvor en kan trives sommer som vinter med mange aktivitetsmuligheter.
  De var en fin serie med bilder du presenterte sammen med teksten.
  Røya var flott så den og avbildet i Jakt og fiske i en artikkel du hadde om isfiske. Leste og et par tester du hadde der.
  Det må være en drøm å se en røye av slik størrelse komme opp i hullet:-)
  Hadde nok kjent fiskeskjelven røske godt i kroppen hadde det vært meg:-)
  Med fare for å bomme så skal jeg ikke gjette men lurer likevel på hva vekta er på den flotte røya?

  Ha en fortsatt fin kveld:-)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 5. Hei. Takk for tilbakemeldinger. Til deg Ragnhild så er myggbilde som ligger et litt annet sted på bloggen tatt innerst i Kangiafjorden på en fisketur til Elva Kangia. Ligger ca 1 1/2 times båttur syd for byen Maniitsoq.
  Mvh Henrik

  SvarSlett
 6. Takk for det! Typen skal på ei vekes kayak tur på østkysten av Grønland i sommar og kvakk litt då han såg myggbildet, hahaha. Men trur nok sikkert det fins like klengete myggar på østkysten :)

  SvarSlett
 7. Hei Rune

  Trysilområdet har litt for enhver smak, en skal ikke mere enn noen få km fra Trysilfjellet før man kan være helt alene. Jo røya var fin den, tatt en iskald marsdag for et par sesonger siden. Som fotograf har du sikkert registrert at det er benyttet vidvinkel for å gi røye litt ekstra dimensjon:-) Mener å huske at vekta var ca 1,3 kg. Mvh Henrik

  SvarSlett