mandag 28. september 2009

Dovrefjell

Da har jeg lagt bak meg tre flotte dager på Dovrefjell. I motsetning til forrige ukes fjelltur hvor været og fargeprakten i høstfjellet viste seg fra sin flotteste side, ble denne turen av en helt annen karakter. Det var generelt overskyet og grått vær og kraftig vind. Dette stiller andre og mer utfordrerne krav til fotografen, men jeg liker det og synes det står i stil med Dovrefjells karrige natur. Det ble en del moskusfoto, i tillegg rene landskapsbilder.


Fredag kveld sprakk skydekket opp og sol og vind skapte noen flotte skyer med fantastisk lys i noen minutter


Langt inne i Svånådalen fant jeg dette motivet. Har konvertert det til svart/hvitt da jeg synes det kledde motivet best

Høsten er parringstid, denne oksen er mer en klar for å gjøre sin plikt for å opprettholde en levedyktig moskusstamme på Dovrefjell

Hadde dessverre for kraftig optikk på kamera til å fange hele seansen. Benyttet 500 mm + 1,4 konverter. Var ingen tid til å bytte heller da det hele var over på noen få sekunder. Men en stor opplevelse var det uansett

1 kommentar:

 1. Ser at du har lagt bak deg nok en flott fjelltur.
  Det blir minneverdig når du er så heldig å få med en moskusparring som prikken over i'en itilegg til et spennende lys med flere fotomessige utfordringer.
  S/h bilde fra Svånådalen og"fire inn the sky" var flotte det samme er moskusbildene.
  Så er du kanskje heldig og få parring av moskus festet til brikka med en senere annledning å frem til da er det bare å leve på minnene fra en opplevelsesrik å fin tur!

  Mvh Rune

  SvarSlett