mandag 3. august 2009

Vejlerne Naturreservat

På Nord Jylland i Danmark mellom byene Fjerritslev og Thisted finner man Vejlerne Naturreservat, et av Nord Europas viktigste områder for yngleden vadefugler.Det er registrert mer enn 300 fuglearter i Vejlerne og omkring 130 arter er konstantert ynglende i området! Åge V. Jensen Narurfond har tilrettelagt området på en fantastisk måte med en rekke utsiktstårn og skjul rundt store deler av reservatet. Her finner du informasjon om hvilken fuglarter du kan se, foldere med informasjon om området og i de fleste er det i tillegg kikkerter. Offentlig adgang utenom de merkede stiene ut til fugletårnene er ikke tillatt. Så er du på ferie i dette området i Danmark og badeværet lar vente på seg som jeg opplevde, ja så er Vejlerne absolutt verdt et besøk. Og jeg tror selv ikke fugleinteresserte vil synes dette er et spennede opplevelse!

Han Vejle Skjulet ligger fantastisk plassert langt ut i takrørskogen.

Veien ut til Han Vejle Skjulet er en opplevelse i seg selv. Foto:Silje 8år

Ved hovedveien ligger natursenteret og det største fugleskjulet. Her er det nesten alltid folk og er utvilsomt det sikretste stedet for spennende observasjoner av blant annet skjestorken.

Kveldsstemning fra Vejlerne med gråhegre i silhuett.

Det er ca 700 meter å gå til kraptårnet, dermed vil du ofte kunne være alene på denne plassen. En av de sikreste plassene for å se rovfugler og traner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar