mandag 17. august 2009

Dovre

De siste dagene av årets sommerferie ble det familietur til Dovrefjell. 3 generasjoner med yngste på 8 år og eldste på over 70, dermed ble aksjonsradiusen noe begrenset. Med Dovrefjell er familievennelig da du har mulighet til å benytte bilen i stor grad. Målet var at alle skulle få se moskus, og moskus fikk vi se om enn på noe lang avstand den første dagen. Som dere forstår var dette en familietur, ikke fototur, men siste dagen måtte jeg bare ut å lufte fotoutstyret litt skikkelig. Dermed delte vi oss i to og jeg og fattern fikk en halv dag innpå fjellet. Vi tok Beina fatt innover vidda og fant moskus et stykke oppi fjellsiden. Dermed ble det litt bilder og frisk luft før vi igjen returnerte til hytta.

Her speides det etter moskus med kikkert og telelinse. Silje på 8 år synes det var mye lettere å se gjennom telelinsa som sto støtt på stativ fremfor kikkert.


Moskus fant vi og litt bilder ble det. Øverst en moskusku med kalv. Bildet under en treårig moskusokse.

Blåklokker som vaier i vinden i vakre Svånådalen.

Heilo som sitter på en stein og synger sine melankolske strofer.

3 kommentarer:

 1. Hei Henrik

  Det er ikke alle forundt å få med 3 generasjoner til fjells å dele naturopplevelsene med så jeg vil si at du er heldig.
  Om det ikke blir det store jaget etter bildene så syns jeg at du har få presentert et fint knipe med bilder her med hva vakre dovre har og by på!

  Mvh Rune

  SvarSlett
 2. Hei Rune

  Det å dele naturopplevelser med de som ikke er så mye ute i naturen som oss er en stor opplevelse i seg selv. Men kjenner at det kribler etter å komme ut med kamera selv om det er familietur. Men de verste abstinensene holdes i sjakk så fort jeg får noen brukbare bilder på brikka. Og føler at Dovreturen ga bra uttelling både som familietur og fototur:-)

  SvarSlett
 3. Imponert her Henrik.. Visste du var en kløpper på bilder.. holder du kurs???

  Hilsen Stig Atle -(bjørkelia)


  (hvor er gjesteboka??)

  SvarSlett