lørdag 28. juli 2012

Island - Del 3


Her kommer litt flere bilder fra Islandsturen tidligere i juli. Denne gang stemnings-og strandbilder. For en landskapsfotograf er mulighetene og motivene uendelig, det er nærmest bare å velge og vrake. Noe som er spesielt særegent er de kullsvarte lavastrendene og de store dønningene som slår inn fra Atlanterhavet. De tre øverste bildene er all tatt rundt Islands sørligste punkt mellom Vik og fjellet Dyrehòlaey. Bilde 4 er tatt litt lengre øst og er en del av det store lavafeltet Eldhraun som stammer fra vulkanen Laki som hadde utbrudd i 1783-84. Hele det enorme lavaområdet er i dag dekt med grønn mose.  Det siste bildet er tatt enda lengre øst ved Skeidararsandur, et stort område men mange breelver fra Europas største isbre Vatnajökull.






7 kommentarer:

 1. Flotte stemninger fra Vik. Sett mye bilder derfra og vært der flere ganger selv, men synes disse stemningene hevet seg mye over det jeg har sett derfra før. Godt jobba :)

  SvarSlett
 2. Takk for det Torbjørn. Fantastisk sted med masse muligheter:-)

  SvarSlett
 3. Det er utrolig hvor bra kontraster det blir med den svarte vulkansanda mot de hvite bølgene. Synes du har fått bra uttelling. Skjønner at man må tilbake til slike "jordbærsteder"
  Likte de to første bildene best.

  Kåre

  SvarSlett
 4. Flere godbiter du viser her fra Island, jeg fikk riktig lyst til å dra dit selv en dag. Du er virkelighet god landskapsfotograf! Inspirerer å se slike bilder :)

  SvarSlett
 5. Virkelig flotte landskapsbilder fra Island, som får meg til å ønske en retur. Var der for en god del år siden, men bildeutbyttet ble heller labert.

  Knut Børge

  SvarSlett
 6. Flotte bilder - fantastisk landskap.

  SvarSlett