søndag 18. april 2010

Tid for sjøørret

Våren blir ikke den samme uten en tur eller tre etter Svensk sjøørret. Årets sesong har kommet litt tregt igang etter en usedvanlig kald og isrik vinter. Isen i skjærgården lå til langt uti april og har naturlig forskjøvet sesongen noe. Men nå er det full fart. Solen har varmet opp det grunne vannet innerst i skjærgården, noe som igjen har satt fart i småkryp som reker og børstemark som igjen er mat for sjøørreten. Etter en fin og solrik uke gledet jeg meg til årets første skikkelige fluefisketur denne helgen, men desverre ble store deler av turen "saboptert" en meget kraftig vind hele lørdag. Selv inne i skjærgården var vindforholdene svært heftige til tider. Fisket var tregt, men vi sto imot og de som ikke gir seg blir som ofte belønnet til slutt:-)

Det var kraftig vind og bølger selv langt inne i skjærgården.

Terje og Vidar stålsetter seg før de vasser ut i bølgene.

Du skal ha erfaring og kontroll over fluesnøre når du fisker i vær som dette. Hvis ikke risikerer du å få flue i bakhodet eller gjennom øreflippen før du vet ordet av det.

Denne lot seg lure av en rekeimitasjon.

Vil lot fisken få friheten tilbake denne gangen

2 kommentarer:

 1. Et flott innlegg, med flotte bilder dette Henrik. Kjenner fiskefeberen begynner å stige noen hakk. Må nok få meg noen turer ettet den blanke, vakre og velsmakende sjøørreten jeg også.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Hei Knut

  Takk skal du ha for hyggelig tilbakemelding. Ja noen turer til fjorden på jakt etter sjøørret må jeg ha, hvis ikke blir det ikke skikkelig vår. Og skulle ikke sjøørreten bite er det alltid mye annet som skjer i skjærgården nå på våren:-)

  Henrik

  SvarSlett