tirsdag 22. desember 2009

Snakk om kamuflasje

Sletter og rydder litt i gamle bilder om dagen, og da dukker det opp et og annet blinkskudd. Dette undervannsbilde av ørret er tatt i elva Hemsila i Hemsedal sommeren 2005. For de som ikke kjenner denne elva, så går den for å være en av Norges absolutt beste ørretelver. Den kjennetegnes med å være forholdsvis grunn og har krystallklart vann, og den huser mengder av ørret av det kaliberet som her er avbildet. Men selv om elva er grunn og bestanden av storørret stedvis er tett er ikke fisken lett å få øye på. Det kreves et trent øye og gode solbriller med polariserte glass for kunne oppdage ørreten som er en ekspert på kamuflasje..

4 kommentarer:

 1. En skikkelig plugg dette Henrik. Ett bilde jeg gjerne skulle hatt men får nøye meg med å drømme meg vekk i ditt bilde. Vet du hvor stor denne fisken er ? Tipper ett par kilo men det er vanskelig å bedømme når jeg ikke har noen referanse.

  Terje

  SvarSlett
 2. Hei Terje. Ja skjønner du er "gammel" fisker, siden du kan se at dette er en forholdsvis stor ørret. Du er veldig nærme i dine antagelser, tipper den var et sted mellom 1,8 og 2 kg.

  Henrik

  SvarSlett
 3. Hei Henrik

  Det var litt av en flott drømmeørret du har fått fanget med kamera her!!! Fikk du prøvd flua på den og eller var det bilder av den i sitt rette element du var ute etter...
  Det er spennende å spotte fisk for så og se om en klarer å lure den i neste omgang.
  Ha en riktig god jul:-)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 4. Hei Rune

  Ja det var en flott ørret, og det ble bare fangst med kamera denne gangen. Vanskelig å kombinere seriøs foto og fluefiske på en skikkelig måte. Det blir til at jeg fokuserer på en ting av gangen, men har jeg først fått noen blinkskudd på en tur legger jeg ofte kamera litt dypere ned i sekken og fokuserer på fluefiske. Og motsatt, har jeg klart å lure en fin ørret på tørrflue en deg er jeg ofte fornøyd og legger bort fluestange og konsentrerer meg fullt ut om kamera. En riktig god jul til deg også

  Mvh Henrik

  SvarSlett