mandag 25. april 2011

Nordre Øyeren Naturreservat

Ble en liten kveldstur med båten i Nordre Øyeren. Hjemme på terrassen var det knallvarmt så jeg tok ikke med meg så mye varmt tøy på turen, men det skulle jeg få angre. Glomma holder bare 6 grader og med vind i tillegg blir det fort kaldt utpå. Det var disig på ettermiddagen og så det var ikke noe særlig til fotolys, men brukte tiden til å kikke på beverens flathogst i deltaet. Utrolig hva bever`n kan utrette med et par fortenner, svære bjørketrær lå strødd i terrenget. På vei tilbake skapte den disige værtypen en litt ekstraordinær solnedgang som ble foreviget på minnebrikka. En flott avslutning på en fantastisk påske:-)






















5 kommentarer:

  1. Heisann!

    Ja, det er helt utrolig hva et dyr kan få til med et par fortenner. Og beveren er en spesialist på det området. Det ser ut til at den har hatt det travelt i markene dine. Fine og fortellende bilder du har, og solnedgangen var svært så stemningsfull.

    Hilsen Svein E. Børresen

    SvarSlett
  2. Hei Svein

    Takk for respons. Jo beveren har virkelig slått seg løs i dette området, virkelig fasinerende.

    Henrik

    SvarSlett
  3. En flott tur du har hatt til Øyern Henrik. Virker som en av mange perler i Norsk natur. En kan ikke annet en å bli imponert over beverens evne til felle trær. Det var ikke småtteri den hadde begitt seg utpå her.

    Stemningsfullt og flott det siste bildet.
    Knut Børge

    SvarSlett
  4. Ja, nå er det flott på Øyeren. Satte ut båten i dag - og tar en overnattingstur i morgen. Hilsen Øystein

    SvarSlett
  5. Hei Knut: Nordre Øyeren er utvilsomt en perle, spennende og veldig annerledes til å være Norsk!
    Hei Øystein: Ja nå er det flott. Du får ha en strålende overnattingstur!

    Henrik

    SvarSlett